Valp och specialutställning Halmstad 26/3-11

Valp och specialutställning Halmstad 26/3-11
Joyce 2:a tik 18-24mån

Joyce SG1 Karlstad

Joyce

söndag 9 augusti 2009

Några bilder från sista gången på valpkursen

Sista fikat med gänget.


Paus vid sjön i väntan på att dofterna lägger sig i skogen.



Bråkstakarna i gång.




Utmattad Joyce.





Alla på väg ner till Bullarsjön.






Anna, Annika & Jarre.







Joyce övar upp sin färdighet i godis letande.









F.n den som ger sig...



Det var roligt att få prova på att söka med Joyce. Vi började med att lägga ut spåret med en råddjursklöv i haserna och lite bloddroppar i varje fotspår ca 15 m långt. Sedan fick detta ligga och dra sig nån timme medan vi gick ner till sjön där de fick busa av sig. Efter detta var det fika paus och hundarna fick ligga i bilarna och vila en stund. Sedan bar det av till skogs för att leta klövar. Jarre först ut och det gick väl ganska bra vad jag förstår, han var ju ialla fall intresserad av klöven. Joyce började i sin tur att spåra redan nere vid vägen, för hon undrade ju vart brorsan tagit vägen, och hon fann han uppe i skogen. Väl när det var dax att spåra så blev hon väldigt intresserad av blodet och kraffsade och hade sig. Sedan började hon röra sig fram åt,och det gick ju riktigt bra för att vara första gången. Det tog inte å särdeles lång tid innan hon var framme vid klöven. Men den luktade hon bara på ,ville hellre få en godis än att bära klöv.

Det här gav mer smak och vi ska prova på det här fler gånger även med gamla blinda Sally, tror hon skulle tycka det vara jätteskoj. Hoppas det nu inte dröjer för länge innan det startar en allmänlydnads kurs, det känns inte bra om det blir för stort glapp. Men vi får väl köra på här hemma som vi gör och vi har funnit att klicker inte är så dumt. Så vi kör så det ryker.
Ha det gott;))))





4 kommentarer:

  1. Jag tycker att det var en givande dag. känner oxå att vi skall fortsätta med spår. Om inte annat så med korv.

    SvaraRadera
  2. Hon har blicken Sussane...Ditt lilla gryn...:))

    SvaraRadera
  3. Jag vet,en blick full av fan det är då ett som är säkert. Jag älskar mitt lilla gryn.:) Jag tycker att hon blir mer lik Dundra för var dag som går, skulle tro att vi har en kloning här.:)

    SvaraRadera